mr. dr. Bob Ruers

Adviseur Advocatencollectief Tilburg

mr. dr. Bob Ruers
Voorkeursgebieden:

Sinds eind jaren ’80 heeft Bob Ruers zich als letselschadeadvocaat toegelegd op de asbestproblematiek en meer dan 1.000 asbestslachtoffers en nabestaanden bijgestaan. In 1995 was Bob Ruers één van de oprichters van het Comité Asbestslachtoffers, dat weer heeft gezorgd voor de oprichting van het Instituut Asbestslachtoffers. Bij zijn werk als ‘asbestadvocaat’ heeft Bob Ruers ervaren dat er veel deskundigheid, doorzettingsvermogen en inzet voor nodig is om de machtige verzekeringsmaatschappijen tot uitbetaling te dwingen.

Bob Ruers is gepromoveerd op een proefschrift met als titel ‘Macht en tegenmacht in de Nederlandse asbestregulering’, waarin hij vaststelt dat er de komende jaren nog zo’n 10.000 mensen zullen overlijden aan asbestkanker, terwijl de overheid dat had kunnen voorkomen.

Sinds zijn pensionering op 1 januari 2017 heeft Bob Ruers het stokje van asbestadvocaat overgedragen aan mr. Joyce Matthijssen. In de afgelopen jaren hebben Bob Ruers en Joyce Matthijssen nauw samengewerkt in zaken omtrent asbestproblematiek. Joyce Matthijssen zal nu met veel passie en daadkracht het werk van Bob Ruers voortzetten.

Omdat de expertise van Bob Ruers niet verloren mag gaan, is hij sinds 1 januari 2017 als adviseur verbonden aan het Advocatencollectief

Adviseur Advocatencollectief Tilburg
« Terug