Echtscheiding na de feestdagen

Uit diverse onderzoeken blijkt dat veel relaties stuklopen na de feestdagen. Dit blijkt ook uit het feit dat het aantal scheidingszaken altijd toeneemt na kerst en oud en nieuw.

Indien u of uw partner besluiten te gaan scheiden, dan zit u met veel vragen: welke afspraken moeten worden gemaakt over de kinderen? Wie blijft in de echtelijke woning wonen? Hoeveel kinder- of partneralimentatie moet worden betaald? Hoe wordt de verdeling geregeld? Kortom, een hoop vragen waar u niet meteen een antwoord op heeft.


Aangezien voor het voeren van een echtscheidingsprocedure een advocaat verplicht is, is het verstandig om met vragen over een echtscheiding direct contact te leggen met een advocaat gespecialiseerd in personen- en familierecht. Een advocaat kan u vervolgens begeleiden in uw scheidingsprocedure en adviseren hoe u de gevolgen van de scheiding het beste kunt regelen.

Ons kantoor heeft een echtscheidingsmap ontwikkeld waarin veel informatie over echtscheidingen is opgenomen. Daarnaast is Ingrid Nelemans, één van onze advocaten, lid van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators. Wij hebben dan ook alle kennis in huis om uw echtscheiding op een juiste wijze te begeleiden.« Terug