Ontslag gaat niet zomaar

Vanaf 1 juli 2015 is het lastiger geworden voor werkgevers om personeel te ontslaan, gelukkig. Het nieuwe ontslagrecht vereist een veel beter onderbouwde reden dan in het verleden het geval was. Bijvoorbeeld moet komen vaststaan dat er geen herplaatsing, eventueel na een scholingstraject, mogelijk is binnen het bedrijf. Een verstoring van de arbeidsrelatie wordt minder snel aannemelijk geacht. En ook disfunctioneren wordt pas aangenomen wanneer de werkgever alles in het werk heeft gesteld om de werknemer behulpzaam te zijn en bij te scholen.

Dit alles verstevigt uw positie als werknemer. Niet alleen om het ontslag tegen te houden, maar ook om te onderhandelen over een goede financiƫle afkoopregeling als u toch weg wilt. Zeker nu de duur van de WW-uitkering de komende jaren korter wordt, is dit laatste belangrijk.« Terug