Wijziging kinderalimentatie januari 2015

Per 1 januari a.s. verandert de berekening van kinderalimentatie. Het kindgebonden budget zal worden verhoogd, maar daarentegen vervallen de alleenstaande ouderkorting en het fiscaal voordeel bij het betalen van kinderalimentatie.

Dit laatste kan voor u als alimentatie-betaler flinke gevolgen hebben. Indien u maandelijks een bijdrage levert van € 136 of …meer per kind aan kinderalimentatie, dan heeft u na 1 januari 2015 minder draagkracht om dit bedrag te voldoen. U krijgt namelijk geen fiscaal voordeel meer over deze bijdrage, waardoor u ineens netto meer kinderalimentatie gaat betalen dan nu het geval is.

Deze wijziging in de wetgeving is een aanleiding om de alimentatie opnieuw te laten berekenen. Indien u hier samen met uw ex-partner niet uitkomt, dan kan de alimentatie alleen gewijzigd worden via een procedure bij de rechter.

Indien u hierover meer informatie wenst, kunt u daarvoor langskomen op ons dagelijks gratis inloopspreekuur van 10.00 uur tot 12.00 uur. Wij kijken dan samen met u of de alimentatie voor uw kind(eren) aangepast dient te worden.« Terug