“SGR geeft gedupeerden Golden Tours geen geld terug”

Veel gedupeerden door het faillissement van reisorganisatie Golden Tours ontvangen niet de verwachte schadevergoeding van de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR). De schadebedragen variëren van € 2.000 tot € 12.000. Terwijl Golden Tours aangesloten was bij de SGR, weigert de stichting nu toch de geleden schade te vergoeden. Reden: Golden Tours is een paar weken niet aangesloten geweest.

Maar niet alleen is dat laatste onzeker, ook voerde de reisorganisatie gewoon het SGR-logo. Reizigers dachten dan ook terecht dat Golden Tours onder de garantiedekking van de SGR viel. En bovendien hebben de meeste reizigers de reissom voldaan op het moment dat de reisorganisatie in ieder geval wel bij de SGR was aangesloten.

Namens enkele tientallen gedupeerde reizigers uit Tilburg en omgeving, en ook mensen van verder weg, heeft het Advocatencollectief getracht met de SGR tot een minnelijke regeling te komen. De SGR komt echter met een formele en botte afwijzing, mogelijk omdat nog meer slachtoffers zich zullen melden.

Omdat bij Golden Tours niets meer te halen valt en de SGR een onrechtmatig en onredelijk standpunt inneemt, zal het Advocatencollectief namens de gedupeerden een procedure aanspannen tegen de SGR. Gevorderd wordt dat de SGR de door de reizigers geleden schade vergoedt.

Daarnaast zullen de bestuurders van de gefailleerde BV Golden Tours persoonlijk worden aangesproken wegens misleiding en onzorgvuldig handelen.

Heeft u ook een reis geboekt bij Golden Tours terwijl zij niet aangesloten bleken bij de SGR en krijgt u nu uw geld niet terug? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 013 – 463 63 95


mr. Fanny Donders
Advocatencollectief
Korenbloemstraat 86 te Tilburg

 « Terug