Osse met Chihuahua’s veroordeeld tot betaling schadevergoeding

De hondenfokster Femke uit Oss, recentelijk te zien geweest bij de tv-programma Rechtgezet van John van den Heuvel, is afgelopen week door de kantonrechter in ‘s-Hertogenbosch veroordeeld tot betaling van de schadevergoeding aan een van haar gedupeerden.

De gedupeerde vrouw, bijgestaan door het AdvocatenCollectief te Tilburg, heeft de hondenfokster aansprakelijk gesteld voor de schade die zij had geleden, nadat haar chihuahua pup binnen een week na aankoop was overleden. De dierenarts van Femke had de puppy gezond verklaard, terwijl de dierenarts van de gedupeerde constateerde dat de pup aan het parvo-virus was overleden.

De kantonrechter achtte het bewezen dat de chihuahua pup op het moment van koop al besmet was met het parvo-virus en daar vervolgens aan is overleden. En omdat de hondenfokster een besmette pup heeft geleverd die aan de gevolgen van die besmetting is overleden, mag de gedupeerde de koopovereenkomst ontbinden. Femke heeft aangegeven dat haar niet kan worden toegerekend dat de pup besmet was. Volgens de kantonrechter staat de eventuele afwezigheid van toerekenbaarheid op grond van de wet niet aan ontbinding in de weg. Door de ontbinding van de koopovereenkomst is Femke gehouden om het aankoopbedrag aan de gedupeerde vrouw terug te betalen.

Na de tv-programma hebben meerdere kopers zich bij het AdvocatenCollectief gemeld. Het vonnis kan een houvast bieden voor de andere kopers van besmette (chihuahua) pups bij de hondenfokster. Bij het AdvocatenCollectief wordt inmiddels een tweede procedure tegen de hondenfokster opgestart.

Voor nadere vragen kunt u contact opnemen met


mr. Anna van Tol
AdvocatenCollectief
Korenbloemstraat 86 teTilburg« Terug