Let op dat u uw vakantiedagen niet kwijt raakt.

Sinds 1 januari 2012 is de wet inzake het vervallen van wettelijke vakantiedagen gewijzigd.

Het wettelijke aantal vakantiedagen per jaar is 4 keer het aantal werkdagen (werkuren) per week. Wanneer u bijvoorbeeld 25 uur per week werkt, dan heeft u per jaar recht op minimaal 100 uur vakantie.

Wanneer u uw wettelijke vakantiedagen niet heeft opgenomen, mag u deze meenemen in het nieuwe jaar. De overgebleven wettelijke vakantiedagen dient u dan binnen 6 maanden op te maken, anders verdwijnen die vakantiedagen.

Een uitzondering op deze regel is bijvoorbeeld als u door medische redenen helemaal niet in staat bent om uw vakantiedagen op te maken. U dient dan met uw werkgever afspraken te maken over de termijn waarbinnen u deze moet opnemen.

Voor de bovenwettelijke vakantiedagen gelden andere regels. Bovenwettelijke vakantiedagen zijn extra dagen boven de wettelijke vakantiedagen. Voor meer informatie kunt u terecht op ons dagelijks gratis inloopspreekuur van 10.00 tot 12.00 uur.

Shirley Hagen
Advocatencollectief
Korenbloemstraat 86 te Tilburg

 


« Terug