Kenteken schorsen nu ook via internet

Het is sinds kort mogelijk om het kenteken van je auto, motor of brommer via internet te schorsen. En dat is erg handig.

Wanneer je een voertuig lange tijd niet gebruikt of helemaal wilt gaan opknappen, is het vaak verstandig om het kenteken te schorsen. Als je het kenteken namelijk niet schorst, moet je het voertuig blijven verzekeren, je moet wegenbelasting betalen en auto’s moeten APK gekeurd zijn. Zelfs als deze niet op de openbare weg komen. Na een schorsing vallen die verplichtingen voor de tijd van een schorsing weg. Uiteraard mag je in die periode je voertuig niet gebruiken of neerzetten op de openbare weg. Het voertuig moet dan in een garage staan of op privé terrein worden neergezet.

Bij een aantal mensen leeft het misverstand dat de verzekering alleen noodzakelijk is wanneer je er mee op de openbare weg rijdt. Dat is echter niet het geval. Een voertuig met kenteken moet altijd verzekerd zijn, ook al kan het voertuig op dat moment niet rijden.

De controle vindt bovendien vaak plaats door in het kenteken register te kijken of een auto wel of niet is verzekerd. Dus zelfs als je niet met de auto rondrijdt, kun je een boete krijgen. Deze boetes kunnen behoorlijk oplopen en in sommige gevallen deelt de rechter zelfs celstraffen uit voor het niet verzekerd laten van een auto!

Kijk op www.rdw.nl voor meer informatie.

Voor meer informatie kunt u terecht op ons dagelijks gratis inloopspreekuur van 10.00 tot 12.00 uur.

 
mr. Fanny Donders
Advocatencollectief
Korenbloemstraat 86 te Tilburg« Terug