Beslag bij schulden

Ook de incassobureaus merken dat het crisis is: steeds meer mensen kampen met steeds hogere schulden. Niet in het minst omdat hun inkomen niet meer toereikend is om de normale lasten te betalen.

De betaling van huur, aflossingen en energielasten komt nogal eens in gedrang. Menigeen is bang dat de schuldeiser dan direct kan overgaan tot huisuitzetting, beslaglegging of dat de deurwaarder de inboedel komt verkopen. Gelukkig is dat niet het geval.

De schuldeiser heeft daarvoor eerst een vonnis van de rechter nodig. En van een gerechtelijke procedure wordt je op de hoogte gesteld, zodat je een verweer kan voeren. Zie je het aankomen dat je u op een bepaald moment niet meer kunt betalen, probeer dan een regeling met de schuldeiser te treffen voordat die tot een incassoprocedure overgaat. Dat scheelt kosten. En mocht er toch een dagvaarding op de mat liggen, neem dan contact met een advocaat op.

Voor meer informatie kunt u terecht op ons dagelijks gratis inloopspreekuur van 10.00 tot 12.00 uur.

mr. Fanny Donders
Advocatencollectief
Korenbloemstraat 86 te Tilburg« Terug